Değerli Taşlar ve Anlamları

Değerli Taşlar ve Anlamları

Tarih boyunca insan efsanelerinde önemli roller oynayan değerli taşlar, ortak bir güzelliğe sahiptir. Her taş, özel bir renk, doğum yeri ve hikaye ile eşsizdir. Gökkuşağının her renginden gelen değerli taşlar, dünyanın her köşesinden toplanır. 


Tarihin başlamasından bu yana bazı taşlar değerlendirilirken, bazıları ise yalnızca yakın zamanda keşfedilmiştir. 


Özel güçlere sahip olduğuna inanılan değerli taşlar, günümüzde takılar üzerinde yerini alarak kullanan kişiye enerji verdiği inancını devam ettirmektedir. 


Gelin hep birlikte kişisel ifadeyle ilgili olan değerli taşların neler olduğunu ve ne anlama geldiğini inceleyelim:


Akik: Vücudun iyileşmesi ve yenilemesine yardımcı olmasıyla bilinen bir taştır. Bu taşın çocukları koruduğu, ısırıkları önlediği, vücudu ve zihni sakinleştirdiğine inanılır. Çeşitli renklerde gelen temizleyici bir taştır.


Amber: Kehribar, her kehribar taşı eşsiz kılan fosilleşmiş ağaç reçinesidir. Taşın, kullanıcıya pozitif enerji getirdiğine inanılır. 


Ametist: Şubat ayının doğum taşı olan ametist, kullanıcıya zarar verene karşı sakinleştirici huzur kazandırdığına inanılan güzel bir taştır. Bu nedenle, kendi yaratıcılığını ortaya çıkardığı düşünülmektedir. Çoğunlukla mor olarak karşımıza çıkan ametist taşı sayısız renge sahiptir. 


Aventurine: Yeşil maceracı taşı içsel güçlerden biridir. Kullanıcının endişe ve korkularından uzaklaştığına ve yerini güvenle değiştirdiğine inanılır. Aventurine, hayatında değişiklik yapmak isteyenler için harika bir takı seçeneğidir. 


Azurit: Bu taşın çok güçlü olduğu düşünülmektedir. Azurit taşını kullanan kişinin, fiziksel ve manevi dünyalarda keskin bir farkındalık ve anlayış yaratan sezgisel bir yetenek kazandığına inanılır. 


Mavi Dantel Agate: Akik taşının bir şekli olan mavi dantelden tasarlanmış bir takı, kullanıcıya mutluluk ve özgürlük duygusu vermeye odaklanır. Değerli olan bu taş, güzelliği ve sakinliği uyandıran güçler için kullanılır. 


Kalsit: Berrak kalsit taşı, gücünü kendi imajı ile yansıtır. Oldukça değerli olan bu taşı kullanan kişi, manevi unsurlarla derinden bağlantı kurmalarına izin vererek netlik ve açık bir farkındalık kazanır.


Carnelian: Sağlam bir taş olan carnelian, koruyucu bir güç ile ilişkilidir. Bir kişi bu taş ile tasarlanmış bir mücevher ile süslendiğinde kendine güven duygusu hissedeceğine inanılır. 


Charoite: Mor renge sahip olan bu taş Rusya ve Sibirya nehirlerinden kaynaklanmaktadır. Taşın nehre nasıl dayandığı gibi, kullanan kişiye cesaret ve sağlamlık getirdiğine inanılmaktadır. 


Sitrin: Parlak sarıdan turuncu-kahverengiye kadar değişen bu değerli taş, iç özelliklerine odaklanmak isteyenler için ideal bir taştır. Sitrin taşının, kullanıcının zihinsel güçlerini geliştirmede aklında daha güçlü olması için yardımcı olacağına inanılmaktadır.


Mercan: Sakinleştirici bir özelliği olduğuna inanılan mercan, derin okyanusta yıllarca şekillenmesinden gelir. Geminin denizden yükselişindeki ısrarı, kullanıcıya seyahat, sağlık ve koruma konularında yardımcı olma gücü verir. 


Granat: “Sağlık Taşı” veya “Taahhüt Taşı” olarak da bilinen bu değerli taş, kullanıcının amacını ve hayallerini sürdürmek için gereken güven ve sağlığı getirdiğine inanılan sağlam bir parçadır.


Jasper: Jasper taşı tamamen güçle ilgilidir. Kullanan kişinin içsel güçlerini kanalize ettiği, kendine ve sevdiklerine başarılar getirmek amacıyla kullandığı düşünülmektedir.


Lapis Lazuli: Bu değerli taş inanılmaz derecede manevidir. Kullanıldığında, zihinsel netlik yaşanabilir. Lapis Lazuli taşını kullanan kişinin fiziksel dünyayı koruyarak ruh dünyasından bir köprü oluşturduğuna inanılır.


Malakit: Kraliyetlerin mücevheri olan malakit, artan koruma ve sadakat duygusunu temsil eder. Bu taş, kullanıcıya hedefleri, görevleri ve odakları için cesaret ve sağlamlık verir.


Aytaşı: Bir ay taşı kullanan kişinin, hayalleri ile daha iyi bir bağlantıya sahip olduğuna inanılır. Oldukça değerli olan bu güzel taş, kullanıcıya geleceklerine yardımcı olmak için duygu, ruhsal bağlantı ve tanıma dengesi yaratır.


Gül Kuvars: Bir gül gibi, gül kuvars taşı kendileri ve etrafındakiler için sevgiyi temsil eder. Kullanıcının pozitifliği ve sevgiye daha açık olacağına inanılmaktadır. Ayrıca küçük nezaket davranışlarına ek olarak başkalarına nezaket göstereceğine inanılmaktadır.


Turkuaz: Kullanan kişiye iyi şans getirme konusunda güçlü olduğuna inanılan turkuaz, takı tasarımlarında sıklıkla karşımıza çıkan bir taştır. Dünyanın her yerinde görüldüğü gibi, turkuazın sağlık, şans ve genel pozitifliği sahip olduğuna inanılmaktadır. 


Yukarıda anlamını bilmeden kullandığımız birçok değerli taşın neler olduğunu ve ne anlama geldiğini inceledik. Ne anlam ifade ettiğini bilmediğimiz ne kadar çok taş varmış değil mi? 


Sevdiklerinize hediye almak için sitemizi ziyaret edebilir; takılarla alakalı daha farklı bilgiler edinmek için de blog yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.

Etiketler: Taşların Güçleri, Taşların Anlamı, Taşlarla Şifa
Eylül 01, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR