Erkekler İçin 9 Farklı Kolye Önerisi

Erkekler İçin 9 Farklı Kolye Önerisi

Kolye çeşitleri her zaman kıyafetlerin bir parçası olmuştur. Özellikle kadınlar tarafından daha çok kullanılan kolyeler son dönemlerde erkekler için de önemli bir aksesuar haline gelmiştir. 


Erkeklerin kolye takma durumu yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Antik çağda, erkeklere saygı göstermek ya da görevlerini onurlandırmak için kolyeler takdim edilirdi. 


Bugün, erkek gardırobunda yerini almış olan basit ama şık kolye tasarımlarını inceleyeceğiz. Erkekler için kullanışlı olan kolye modellerini öğrenmek için okumaya devam edin:


1- Gümüş Erkek Kolyeleri:

Sade ve gösterişten uzak gümüş kolyeler, erkek modasında çok büyük etki yaratmaktadır. Görünümüne, uzunluğundaki kullanılan malzemeye bağlı olarak, erkek kolyeleri görünüşünüze uyacak şekilde özelleştirilebilir. Basit bir gümüş zincir, her kıyafetinize uyum sağlayacağı için rahatlıkla kullanılabilir. Modası hiçbir zaman geçmeyecek olan gümüş sade kolyeler, erkekler için ideal takı çeşididir.


2- Dini Amblemler:

Bu kolyeler genellikle şıklığı tamamlamak için kullanılmazlar. Çoğu durumda boyun çizgisinin altında yer alan dini amblemli kolyeler, genellikle manevi bakış ve kötülüğe karşı koruma için kullanılır. Erkeklerin sıklıkla tercih ettiği dini amblemler arasında İsa haçları, David yıldızları, muska, cevşen, antik semboller, semazen, Fatma Ana eli, Vav takılar vb. semboller yer alır. 


3- Erkekler İçin Chokers Kolye:

Chokers kolyeler boyuna takılır ve sarkmazlar. Genellikle kadınların tercih ettiği bu kolye çeşidi erkekler için de tasarlanmıştır ve rahatlıkla kullanılabilir. Çoğunlukla üniversite öğrencileri ya da rock müziğe merakı olanlar tarafından kullanılan bu kolyeler, gündelik veya resmi durumlarda da çekici görünebilir.


4- Boncuklu Kolyeler:

Boncuklu kolye çeşitleri, erkek aksesuarlarında çok büyük bir etki yaratmaktadır. Bu tür kolyeler, tek veya çoklu boncuk renkleri kullanılarak tasarlanır. Uzunluğunu ayarlayabileceğiniz boncuk kolyeler, basit ve karizmatik bir kişilik sergilemek için herhangi bir kıyafet üzerine takılabilir.


5- Tüy Erkek Kolye:

Tüy kolyeler, kullanan kişiye sanatsal bir görünüm kazandırır. Bu kolyeler uç kısımlarda tüy kullanılarak tasarlanmıştır. Kullanılan tüyler doğal olabilir veya metalden yapılabilir. Erkek tüy kolyelerinde kullanılan ‘tüy’ sembolü kadınlar için tasarlanmış kolyelere oranla daha küçüktür. 


6- Asker Künyesi Kolye

Asker künyesi, neredeyse her askeri erkeğin giymesi gereken bir kolyedir. Fakat son dönemlerde işlevinden çıkmış, erkekler için stil tamamlayıcı bir aksesuar haline gelmiştir. İşlevsel olarak, sadece kullanan kişinin adını ve diğer bilgilerini taşıyan asker künyesi kolye, erkekler için tarz yaratan bir kolye çeşididir.


7- Zincir Kolye Çeşitleri:

Altın, gümüş ve çelik olarak karşımıza çıkan zincir kolyeler, genellikle orta uzunluktadır. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu kolyeler, gömlek yakasından şık bir görüntü oluşturur. Erkek zincir kolyeleri artık her stil ve boyutta olduğu için seçim yapmak çok kolay olacaktır. 


8- Erkekler İçin Geleneksel Kolyeler:

Kabile adamlarından günümüze kadar gelen bu kolyeler, doğal olarak temin edilir. Bu kolyelerin çoğu, fildişi, taş veya hayvan dişlerinden yapılmıştır. Geleneksel kolyeler, kullanıcıya çok gösterişli olmadan sağlam bir hava sağlar. Seçimi tamamen zevkle alakalı olan geleneksel kolyeler de erkekler için takı seçeneği olabilir. 


9- Altın Kolyeler:

Erkek gardırobunun vazgeçilmez ve modası geçmeyen parçası olan altın kolyeler, erkek takıları arasında oldukça popülerdir. Antik çağlardan bu yana erkekler altın kolye takmaktadır. Erkeklerin kullandığı altın kolyelerin hiçbir şekilde abartılı bir tasarımı yoktur. Genellikle boyun çizgisinin altında kalan basit tasarımlardır. 


Bundan böyle sadece kadınlar değil erkekler de farklı aksesuarlar konusunda cesur olmaya başlamıştır. Kolyeler kişinin tarzını yansıttığı için, bu tür takıları kullanan herkes, doğru izlenimi elde etmek adına takılarını kıyafetleriyle eşleştirmeye özen göstermesi gerekir. 


Kadın veya erkek için birbirinden farklı kolye çeşitlerimizi görmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: Kolye Önerileri, Takı Önerileri
Eylül 01, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR