Erkekler İçin Takı Çeşitleri

Erkekler İçin Takı Çeşitleri

Takı”veya “mücevher” kelimeleri denilince akıllara gelen ilk şey kadınların ışıltısı ve çekiciliğidir. Ancak, durum böyle değildir. Erkekler de kol düğmeleri, bilezikler, saatler, kolyeler ve küpeler kullanarak şıklıklarını tamamlayabilir. 

Kadınlar takı seçerken çeşitli kurallara uyma eğilimindedir. Erkeklerin de benzer kuralları vardır. Mesela, spor salonunda, ofis ortamında ya da arkadaşlarıyla katılacağı bir aktivite de kullanacakları takılar çeşitlilik gösterebilir. 

Bu blog yazımızda erkeklerin moda stilini arttıracak erkek takılarına yer verdik. 

Alyanslar: Yarım asırdan fazla süredir kullanılan alyanslar, erkeklerin kullandığı en popüler takı çeşididir. Normalde altın, gümüş ve çelikten yapılırken tasarımları oldukça basittir. Stilinize uygun şık bir alyans seçerek dış görünüşünüzü tamamlayabilirsiniz.

Saatler: İşlevsel bir parça olan saatler, alyanslar kadar güvenlidir ve her türlü kombin ile rahatlıkla kullanılabilir. Genel olarak saat ne kadar sade ise o kadar şıktır. Saatler düz siyah deri kayış, romen rakamları ve sade gümüş kronometre özelliği ile çok yönlü ve klasik bir aksesuardır.  

Metal saatleri takım elbise ve spor ceketler ile kombin edebilirken, kumaş bantlar ve plastik saatleri de gündelik giyim için kullanabilirsiniz. 

Kol Düğmeleri ve Gömlek İğneleri: Kol düğmeleri ve gömlek iğneleri, erkek takı çeşitleri arasında oldukça popüler olanlardan diğer ikisidir. Kol düğmelerini Fransız veya çift kelepçeler gerektiren gömleklerde kullanabilirsiniz. Basit tasarımlarda değerli metallerden yapılan kol düğmeleri en resmi olanıdır. 

Gömlek iğnelerini ise takım elbisenizin şıklığını arttırmak için tercih edebilirsiniz. Gömlek iğneleri ise özellikle genç erkeklerin favorisidir. 

Kravat İğneleri: Bu iğneler, kravatınızı yerinde tutmanın en pratik yoludur. Bu genellikle bir bağlantı pimi, bir bağlantı çubuğu ve bir bağlantı zinciri olmak üzere üç yolla gerçekleştirilir. 

Kravat iğneleri, kravatı yatay olarak tutan ve gömleği çapa olarak kullanarak yerinde tutan altın, gümüş ve metalden oluşan şeritlerdir. Bağ zincirleri, bağlama klipsiyle aynı amaca hizmet eder.

Yüzükler: Erkeklerin kullanabileceği yüzükler sınıf yüzükleri, kardeş yüzükleri, şampiyonluk yüzükleri ve dekoratif yüzükler olarak farklılık gösterir. Yukarıda bahsettiğimiz alyansların dışında tercih edebileceğiniz halkalar, şıklığınızı tamamlamanın en etkili yoludur. Peki bir erkek kaç yüzük takabilir? Cevabı, istediği kadar.. 

Bilezikler: Bileklik veya bilezikler takı takma konusunda tereddütü olan erkekler için iyi bir başlangıçtır. Kolay, canlı ve abartısız bilezikler, her erkeğin kullandığı zaman kendini rahat hissedebileceği takı türleridir. 

Bileklik takarken dikkat edilmesi gereken önemli detay ise kıyafet ile uyumlu olmasıdır. Günlük veya resmi durumlar için tercih edeceğiniz bileklikler farklı bir görünüm verecektir.

Yaka İğneleri: Hem dönem oldukça moda olan yaka iğneleri, klasik bir erkek aksesuarıdır. Her erkeğin zevkine göre bir kravat olduğu gibi, her erkeğin tercihine göre yaka iğnesi çeşitleri vardır. Bunlar, yaka çiçeği, uzun saplı iğneler, rozetler, mini pimler şeklinde çeşitlilik gösterir. 

Yaka iğneleri oldukça basit bir aksesuar gibi görünüyor olabilir, ama unutmayın ki, dış görünümünüzde son dokunuşu şık bir yaka iğnesi ile yapabilirsiniz. 

Kolyeler: Kolye çeşitleri erkekler tarafından kolayca takılabilen bir takı çeşididir. Özellikle son zamanlarda kolyeler sadece kadınların gardırobunu süsleyen bir takı parçası olmaktan çıkmış, erkeklerin dolaplarındakini yerini de almıştır. Erkekler için kolye seçimi artık çok kolay. Farklı zincir şekilleri, boyutları ve stillerine göre kendinize en uygun kolyeyi seçip stilinizi tamamlayabilirsiniz. 

Küpeler: Erkeklerin en çok tercih ettiği takı çeşidi hiç şüphesiz küpelerdir. Küpelerin en büyük avantajı, iş için gerekirse çıkarılabilir olmasıdır. Günümüzde genç ve orta yaşta bir çok erkek tarafından kullanılan küpeler, erkekler için oldukça şık bir aksesuar olmayı başarmıştır.

Piercingler: Burun, kaş ve diğer bölgelerde kullanılan piercing çeşitleri de erkeklerin tamamlayıcı aksesuarlarıdır. Erkek piercingleri kadın piercingleri kadar oldukça popüler hale gelmiştir. Farklı piercing modelleri de erkekler için kullanışlı takı çeşitleridir.

Kadın piercing çeşitlerimizi incelemek için tıklayınız…

Etiketler: Erkek Takı Çeşitleri, Erkek Takı Modelleri
Eylül 01, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR