Göbek Deliği Piercing Kullanım Kılavuzu

Göbek Deliği Piercing Kullanım Kılavuzu

Piercing, vücut biyolojisinin en eski ve en pratik uygulamalarından biridir. Bu uygulama göbek deliği de dahil olmaz üzere vücudun birçok farklı bölgesine yayılmıştır.


Bu yazı dizimizde, özellikle son yıllarda oldukça popüler hale gelen göbek deliği piercing kullanım kılavuzuna yer verdik. Kullanımın nasıl olduğu geçmeden önce göbek piercinginin ne olduğunu inceleyelim:


Göbek Deliği Piercing’i Nedir?

Göbek çukuru delme, göbek bölgesi çevresinde yapılan bir işlemdir. Birçok göbek piercingi göbek deliğinin hemen üstüne uygulanır. İsim biraz yanıltıcı olsa da aslında delinen yer göbek çevresidir.


Göbek delme işlemi oldukça basit bir işlem gibi görünüyor olabilir. Ancak uygulamayı nitelikli bir profesyonelin yapması gerekir. Çünkü piercing çok yüksek veya çok düşük yerleştirilirse birtakım sorunların meydana gelmesine neden olabilir.

 

Göbek Deliği Piercing Sırasında Ne Olur?

Herhangi bir delme işlemine geçmeden önce, delici işleminize devam etmenin güvenli olduğundan emin olmak için göbek deliğinize bakar. Sonrasında asıl işleme geçmeden önce, uygulayıcının ellerini yıkaması gerekir. 


Eller yıkandıktan sonra, ikinizin sağlığı için tek kullanımlık eldivenler giyilir. 


Göbeğinizi açtıktan sonra, delme işlemini gerçekleştirecek olan kişi, yüzey mikroplarını yok etmek için göbeğinize antiseptik ile temizler ve sterilize eder.


Bölgeyi cerrahi bir işaretleyici ile işaretledikten sonra, başlama zamanı. Vazgeçmek için artık çok geç. Derin bir nefes alarak kendinizi hazırlayın.


Daha sonra uygulayıcı iğneyi birkaç saniye batırdıktan sonra takıyı hızlı bir şekilde deliğe yerleştirecektir. İşlem bu kadar. Başardınız. Çok beğendiğiniz piercing göbeğinize yerleşti.


İşlem sonrasında uygulayıcı bakım ile ilgili bilgiler verecektir. Bu bilgileri dikkatli bir şekilde dinlemeniz ve özenli bir şekilde uygulamanız sağlığınız için son derece önemlidir. Eğer tavsiyelere uyarsanız o bölge çok daha çabuk iyileşir. 


Göbek Deliği Piercingi Takılırken Ne Kadar Acır?

Göbek deliğine uygulanan işlemin acısı, kulak memesi piercingleriyle karşılaştırılabilir. İğneyi içeren delici kısım çok hızlı bir şekilde deriye girer. Acıyı ise birkaç saniye hissedersiniz. 


Göbek bölgesi, burun gibi diğer pek çok delici noktalar gibi oldukça hassastır. Bu nedenle iyileşme süreci biraz uzun sürebilir. 


Herhangi bir başlangıç kaşınması ve hassasiyet çok normaldir. Bunların dışında bir rahatsızlık veya gerginlik hissederseniz uygulayıcıya başvurmanızda yarar vardır. Şayet bir enfeksiyon belirtisi varsa, tıbbi yardım almanız da gerekebilir.


Bakım sırası ve sonrasında da biraz acı hissedebilirsiniz, ama bu çok büyük bir acı olmayacaktır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi işlem yapılan göbeğinizin temizliği ile ne kadar ilgilenirseniz, iyileşme sürecinizde o kadar çabuk olacaktır. Aynı zamanda bölgede bakteri oluşmamasına özen gösteriniz. 


Göbek Piercingi Bakımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle her gün tahriş, şişme veya kızarıklık belirtileri olup olmadığını kontrol edin. Piercing takıldıktan sonraki ilk birkaç gün, göbek deliği çevresinde akıntı olması normaldir. Ancak akıntı birkaç hafta sürerse piercing stüdyosuna ya da bir doktora danışmanızda yarar vardır. 


İyileşme sürecinde piercinginize dikkat ederek enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz. Riski azaltmak için uygulamanız gereken ipuçlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

 

Temizlik sırasında sahaya veya takıya dokunmaktan kaçınınız. O bölgeyi aşırı temizlemeden kaçının. Çok fazla temizliğin cildi tahriş ederek iyileşme sürecini geciktirebileceğini unutmayın! Piercing üzerine sıkı oturan giysiler giymeyin. Bölgenin iyileşmesi için oksijene ihtiyacı vardır. Sıkı bir kıyafet ile oluşan sürtünme, iyileşmeyi geciktirebilir. Halka açık havuzlarda yüzmekten veya jakuzileri kullanmaktan sakının. Çünkü su kaynaklı bakteriler bu bölgeye girebilir. İçerideki bakterileri hapsedebilecek merhemleri kullanmayın.

 

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz, ne olursa olsun göbek piercingi son yıllarda inanılmaz moda. Göbek piercinglerinin çoğu ise problemsizce iyileşir. Görünümü oldukça şık olan bu aksesuarı takmak için endişelenmenize gerek yoktur. 


Farklı ve kaliteli göbek piercingleri arıyorsanız sitemizde bulunan modellere göz atmanızı tavsiye ederiz.

 


Etiketler: Piercing Çeşitleri
Eylül 01, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR