Gümüş Takı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Gümüş Takı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Gümüş Takı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey.

Gümüş, çok yönlü, zamansız ve güzel görünümü sayesinde en sevilen değerli metallerden biri olarak birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Gümüş takıyı şık görünümünden dolayı sevdiğiniz için mi yoksa bu metali önemli kılan tüm özellikleri bildiğiniz için mi kullanıyorsunuz?

Peki severek kullandığınız gümüş takıları diğer takılardan ayıran önemli unsurların neler olduğunu merak ettiniz mi?

Bu blog yazımızda gümüşün anlamını, içeriğini ve diğer metallerden yapılmış takılardan nasıl ayırt edebileceğinizi anlatmaya çalıştık. Gümüş hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

 

Gümüş Nedir?

Değerli, beyaz parlak bir metal olan gümüş, saf gümüş ile az miktarda diğer metaller kullanılarak yapılmış bir alaşımdır. Başka bir deyişle alaşımın büyük çoğunluğu saf gümüş iken, geri kalan küçük bir kısım en yaygın olarak bakır olan diğer metallerden gelmektedir.

Saf gümüş çok yumuşak bir yapıya sahip olduğu için diğer metaller kullanılarak işlevsel hale getirilerek güçlendirilmiştir. Aksi takdirde gümüş takılar sadece saf gümüşten yapılmış olsaydı günlük kullanım için uygun olmayacaktı.

Gümüş rengi çok değerlidir, bu nedenle birçok kişi gümüş görünümünde olan ancak tamamen diğer metaller kullanılarak yapılmış alaşımlarla karşılaşmaktadır.

Peki gümüşün gerçek olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

El işçiliğini ve tasarımını beğenerek satın almış olduğunuz bir takının gümüş olup olmadığını anlamanın birkaç yolu vardır. Bunlar:

●  925 yazılı damga var mı?​Güzel ve şık görünüme sahip olan bir takının gümüş olup olmadığını anlamanın en etkili yolu, üzerine yazılmış olan damga aramaktır. Dünya çapında tüm gümüş takılar üzerinde metal içeriğini açıkça belirten kalite damgası bulunmaktadır. Bu işaretler genellikle kancalar veya klipslerde yer alır. Gümüş bir takı alıyorsanız damgasını en göze çarpmayan yerde arayın.

●  Kullandığınız gümüş takı kararıyor mu?​ Bu soru biraz tuhaf gelmiş olabilir fakat cevabınız “evet” ise bu iyi bir şeydir. Çünkü gerçek gümüş ten ile temas ettikçe zamanla kararır. Eğer gümüş diye satın aldığınız bir ürün kararmıyorsa o ürün “gümüş” değildir.

●  Mıknatıs testi.​ Gümüş manyetik değildir. Bu nedenle satın aldığınız takıya mıknatıs tuttuğunuz zaman yapışmaması gerekir. Eğer takınız güçlü bir şekilde mıknatısa yapışıyor ise ürün gümüş değildir.

●  Kuyumcuya danışın.​ Basit yöntemlerden bir diğeri ise, kullandığınız takının gümüş olup olmadığından emin olamıyorsanız uzman bir kuyumcuya danışmaktır. Bu yöntem sayesinde gümüşünüzün kalitesini ve değerini de öğrenmiş olursunuz.

Yukarıdaki makalede gümüş takı hakkında bilmediğiniz detaylara yer verdik. Bir sonraki yazı dizimizde ise kuyumcular ve kullanıcılar tarafından gümüşün tercih edilme nedenlerine yer vereceğiniz.

Gümüş hakkında daha fazla bilgi edinmek için sitemizin blog yazılarını takip etmenizi; takı koleksiyonunuza yeni bir ürün eklemek için de geniş bir çeşitliliğe sahip olan gümüş takı koleksiyonumuzu incelemenizi tavsiye ederiz.

 

 

 

 

Etiketler: gümüş takı çeşitleri, gümüş takılar, gümüş nedir, gümüşün özellikleri nelerdir,
Nisan 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR