Kadınlar İçin En Popüler Kolye Tasarımları

Kadınlar İçin En Popüler Kolye Tasarımları

Kolye, bir kadının takı koleksiyonunda sahip olabileceği en şık mücevherlerden biridir. 


Herhangi bir kıyafetin en heyecan verici kısmı olan kolyeler, görünüşü tamamlayan en önemli unsurların başında gelir. 


Hiçbir kolye aynı boyda değildir. Kolyeler farklı uzunluk ve boyutlarda olabilir. Size uygun en iyi boyutun hangisi olduğuna karar vermek için, kullandığınız diğer takıları dikkate alın. 


Özel bir davette, günlük kullanımda ne tür bir kolye seçerdiniz? Hangi tasarım her yönüyle mükemmel? Hangi kolye sizin tarzınıza uygun?


Bu makalede, en popüler kolye çeşitlerine yer verdik. Zor olan bu görevi kolaylaştırmak için okumaya devam edin.


En Popüler Kolye Tasarımları


1- Ayarlanabilir Zincir Kolyeler

Yüksek kaliteli zincirler, herhangi bir takı koleksiyonunda temel bir unsurdur.

Sabit uzunluğa sahip zincirlerle ilgili hayal kırıklığı, çeşitli uzunluklarda birkaç farklı zincir satın almadan ideal uzunluğu elde etmenin çok zor olmasıdır.

O zaman ayarlanabilir zincirlerle tanışın.

Sabit uzunluktaki kolyelere veda etmenin zamanı geldi. Ayarlanabilir zincirler ile sınırsız olasılıklara merhaba deyin. Bu kolyeler, her durum için mükemmel uzunluğu bulmanızı sağlayarak tarzınızı konuşturabilir.


2- Yaka Kolye

Yirminci yüzyılın başlarında ortaya çıkan yaka kolye tasarımı, dekoratif taşlarla veya üzerinde asılı olan küçük bir aksesuara sahip zincirden oluşur. Oldukça şık bir görünüme sahip olan bu kolye, zarif ve feminen tarzı ile yıllardır popülerliğini kaybetmemiştir. 


Genellikle köprücük kemiğinin altına oturan yaka kolyeler, en çok kadınsı, hafif veya bohem tarzında görünmektedir.


3- Kement Kolye Tasarımları

Kement kolye tasarımları, genellikle opera uzunluğundan daha uzundur. Bu kolyeler ‘ip’ veya ‘Y’ kolyeleri olarak adlandırılır.


Kement, genellikle şık kıyafetler için harika bir tercihtir. Çalışan birçok kadın güzel görünmek için, kement kolyenin şıklığından yararlanabilir. Özellikle yaz aylarında derin V yaka kıyafetler giymeyi seviyorsanız, bir kement kolye görünümünüzü tamamlamak için ideal olacaktır.


Oldukça şık ve zarif olan bu kolyeyi, minimalist bilezik, saplama küpe ve narin halka küpeler ile rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.


4- Gerdanlık / Yaka Kolye

Gerdanlık kolye modelleri, eskilerden günümüze popülerliğini kaybetmeyen tasarımlardır. Boyuna sıkı bir şekilde oturan kolyeler, narin boğazınızın güzelliğini ön plana çıkaran önemli bir aksesuardır. Kıyafetlerinizi daha şık ve göz alıcı görünmesini sağlayan yaka kolyeler, çok zarif, modern ve havalıdır. 


Özellikle yaz aylarında, hoş ve feminen bir elbise giyebilir, tarzınızı zarif bir gerdanlık ile tamamlayabilirsiniz. 


5- Dolu Bir Görünüm İçin Katmanlı Kolyeler

Farklı takı parçaları ile benzersiz bir kombinasyon yaratmak istiyorsanız, katmanlı kolyeler ile istediğiniz görüntüyü yaratabilirsiniz. 


Bir araya getirdiğiniz farklı kolyeler ile çok şık, sembolik, girly, boho ya da tercih ettiğiniz bir moda stili ile şıklığınızı tamamlamanız mümkün.


Örneğin, yaz ve bahar mevsiminde giymiş olduğunuz şık bir elbisenin son dokunuşunu farklı boyutlarda kolyeler kullanarak yapabilir, basit ama sofistike bir görünüm için sadece iki kolyeyi kullanabilirsiniz.


6- Madalyon Kolyeler

Klasik ve modern görünümlü olabilen madalyon kolye, bir kadının en özel anlarını taşımasını sağlayan özel bir tasarımdır. Farklı şekil ve boyutlara sahip olan bu kolyeler, kullanıcıya özeldir. 

Madalyon tipi kolyeler, çok geleneksel kolye tarzıdır. Nesilden nesile herkesin kullanabileceği çeşitlilikleri içerir. Bu kolyelerin kilitli olarak kişiselleştirilmiş olması, bu tasarımları gerçekten özel kılar.


7- Boncuklu Kolyeler

Eskilerden bu yana oldukça popüler olan boncuklu kolyeler, cam, kristal, kil, tığ işi tohum, mercan gibi farklı özelliklerde boncuklardan yapılmış olan tasarımlardır. Bu kolyeler genellikle günlük kullanıma uygundur ve tişörtler, kot pantolonlar ile rahatlıkla kullanılabilir. 

Rahatlığı ve şıklığı ile dikkatleri çeken boncuklu kolyelerin en güzel yanı ise, kendi mücevherinizi yaratmanıza imkan vermesidir. Sevdiğiniz boncukları bir araya getirerek kendi tasarımlarınızı oluşturabilirsiniz.

Görüldüğü üzere kadınlar için çok çeşitli kolye tasarımları mevcut. Kolyeler, bu çeşitlilik sayesinde yıllarca modası geçmeyen en önemli aksesuarlardır. 

Stilinize uygun takıları seçmek için kendinize zaman ayırın. Tarzınız için en uygun kolye seçimini yaparken sitemizde yer alan çeşitlere göz atmayı ihmal etmeyin!

Etiketler: Çelik Kolye, Zincir Kolye, Yaka Kolye, Kement Kolye, Gerdanlık Kolye, Madalyon Kolye, Boncuklu Kolye
Eylül 01, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR