Kurukafa figürlü takılar ve kemiklerin arasındaki tarih

kurukafa

Kurukafa, her tarz kıyafet, aksesuar ve mücevheratta saklımla karşımıza çoktan bir semboldür. Kurukafa, özellikle geçmiş yıllardan bu yana takı sektöründe oldukça ilgi çeken ve tercih edilen bir model olmayı sürdürmektedir.

Kurukafa, isyan ve korkusuzların nihai görüntüsüdür. Geleneksel olarak ölümü simgeleyen sembol, başlangıçta motorcular, bisikletçiler ve rock yıldızları tarafından takılan bir aksesuar olsa da, ilerleyen dönemlerde moda dünyasında bir ikon olmayı başarmıştır.

Peki, modanın ayrılmaz bir parçası olarak benimsediğimiz kurukafalar, kanatlar ve iskelet kemiklerinin temsillerinin arkasında ne var?  Bu sorunun cevabını gelin hep birlikte inceleyelim:

Kurukafa Figürlü Takı: Kemiklerin Arasındaki Tarih

Mısırlılar ve Aztekler gibi eski uygarlıklar, kafatasını ölüm ve yeniden doğuşun sembolü olarak kullandılar. Törenlere hazırlanırken, bu grupların birçok üyesi çekici mücevherler oluşturmak için kemikleri kullandılar. Gerçek kemikler, cildin bölgelerinden delinmiş ve mücevher oluşturmak için bir araya getirilmiştir.

Tarihsel olarak popüler bir sembol olan kurukafa, 16. yüzyıldan kalma bir tasarım stili olup, kullanıcılara bir gün öleceklerini hatırlatmak amacıyla tasarlanmıştır.

On yıllar önce, İngiliz mezarları cennete giden ruhları sembolize etmek için kanatlı kurukafalar ile süslenmiştir. Kafatası süsleri Gotik döneminde de popülerdi.

Kurukafa sembollü takılar, bireyin kendi hayatının bir kutlamasını ya da yeniden doğuşunun temsilini temsil edebilir.

Birçok insanın kurukafa temalı takıları, deri kaplı bisiklet çeteleri ve 70’lerin alt kültürleri ile ilişkilendirmesi, bu sembollerin bir moda aksesuarı haline gelmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Kurukafalar, sadece erkeklerin kullanabildiği bir sembol olarak düşünülse de, kendine özgü tarzı olan kadınlar tarafından da tercih edilir. Popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyen kurukafa figürleri, günümüzde bilezikler, kolyeler, vücut piercingleri ve küpelerde kullanılmaktadır.

İnsanlar Neden Kurukafa Figürlü Takılar Kullanmayı Seviyor?

Kurukafayla ilgili daha az bilinen yönlerden biri, genellikle gücü ve erkekliği tasvir etmek için kullanılmasıdır. Bu nedenledir ki, kurukafa erkekler arasında daha popülerdir.

Geçmiş dönemlerde özellikle punk rockçılar kendilerini ve yaşam tarzlarını ifade etmek için kullanılan kurukafa sembolü, cesaret ve isyan ile ilişkilendirilmektedir. Bu nedenle de birçok erkek, kendilerine güven verdiğini ve kendilerini daha iyi hissettiklerini düşündükleri için sembolü kullanmayı tercih eder.

Kurukafa sembollü takılar, rock severler tarafından da kullanılan önemli aksesuarlardır. Yerli yabancı hemen hemen her rock yıldızının kullandığı kurukafa takılar, sertliği simgelediği için de tercih edilmektedir.

Aslına bakarsanız iskelet kemikleri ve kanatların kullanıldığı bu takılar, illaki bir sembolizm ile ilişkilendirilemez. Çok şık bir görünüme sahip olan kurukafa modeller, özgürlüğü ve bireyselliği temsil ettiği için herkes tarafından kullanılabilir. Kurukafa takıları karanlığı tasvir eden bir sembol olarak ya da sıkıntı karşısında cesaretinizi canlandırmak adına kullanabilirsiniz.

Kurukafa sembolünün ruhunuza ve stilinize hitap eden bir sembol olduğunu düşünüyor ya da bu takıları yaşam tarzınıza dahil etmek istiyorsanız birbirinden farklı modellerin yer aldığı kurukafa temalı takı koleksiyonumuzu incelemenizi tavsiye ederiz.

Etiketler: kurukafa
Mart 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR