Neden Gümüş Takı Seçmeliyim?

Neden Gümüş Takı Seçmeliyim?

Gümüş Neden Takı İçin Harika Bir Fikir?

Gümüş takılar, farklı metaller kullanılarak tasarlanmış takı çeşitleri arasından sıyrılarak kendine özgü tarzı olanlar ile takı tasarımcılarının en sık tercih ettiği, modası hiçbir zaman geçmeyecek olan ve her sene farklı çeşitler ile kullanıcıların takı koleksiyonunda yer almayı başaran önemli takı çeşitleridir.


Peki gümüş takıyı tasarımcılar ve takı modasını yakından takip edenler için vazgeçilmez kılan sebepler nelerdir? Gümüşü takı için harika bir malzeme yaparak tasarımcılar tarafından çekici bir hale
gelmesini sağlayan önemli özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:


1- Dayanıklı ve Hafif: Gümüş takılarda kullanılan diğer metaller gümüşü çok dayanıklı bir malzeme haline getirmektedir. Hafifliğine ek olarak bu kalite ise gümüşü günlük takılacak takı çeşitleri arasında ideal bir seçim haline getirir. Kısacası, gümüş takılar uygun şekilde kullanıldığı takdirde koleksiyonunuza uzun yıllar renk katarak ömür boyu kullanılabilen takılardır.


2- Özelleştirilebilir: Gümüş takılar, kuyumculara ve tasarımcılara daha fazla sanatsal özgürlük sağladığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Gümüş, yeni stiller deneyerek takı modasında en son trendlere ayak uydurabilen ürünlerdir. Gümüş işlenmesi kolay bir metaryel olduğu için, birçok kuyumcu tarafından tercih edilerek özelleştirilmiş halinde tasarlanabilir. Bu da gümüşü takı için harika bir fikir haline getiren önemli detaylardan bir diğeridir.


3- Temizliği ve Bakımı Kolaydır: Kararma özelliğine sahip olan gümüş, dikkatli kullanıldığı zaman uzun süre kullanım kolaylığı sağlar. Gümüş çok çabuk karardığı gibi, kaplanması ya da cilalanarak temizlenmesi de bir o kadar kolay gerçekleşmektedir. Kararmış olan bir gümüş kolayca cilalanır, bu da takınızı kararmaya karşı daha dayanıklı hale getirir. Leke önleyici maddeler ile kaplanan gümüş takılar bu sayede hoş ve parlak bir görünüm kazanır.

Neden Gümüş Takı Seçmeliyim?
Gümüş takı her kadının koleksiyonunda bir tane bile olsa mutlaka yer alan önemli bir parçadır.


Kuyumcular ve tasarımcılar tarafından oldukça çekici bir malzeme olan gümüşü takı koleksiyonunuza eklemeniz için ilk 4 nedeni şu şekilde sıralayabiliriz:


Hipoalerjeniktir. Diğer metallerden yapılmış takılara göre gümüş takıların %90’ı saf gümüş kullanılarak tasarlandığı için diğer metallerden yapılmış takılara göre daha az alerjik reaksiyon gösterir. Hatta hassas bir cilt yapısına sahip değilseniz gümüş için alerjik reaksiyona neden olmaz bile diyebiliriz.


Uzun süre kullanılabilir. Gümüş birçok metalden daha dayanıklı olduğu için uzun yıllar kullanılabilir. El işçiliği oldukça yüksek olan gümüş takıların özellikle günlük kullanımlarda şekillerinde bozulma meydana gelmez. Günlük kullanımın dışında şık ve gösterişli gümüş takılar nesilden nesile kullanılabilir.


Çok çeşitlidir. Gümüş üzerinde çalışmak ve gümüşten farklı tasarımlar ortaya çıkarmak oldukça kolaydır. Bu nedenle takı tasarımcıları bu konuda oldukça özgürdür. Maksimum el
işçiliği ile şık detaylardan oluşan ve zamansız olarak bilinen gümüş takılar, en yeni takı modasına hızlıca ayak uydurmanıza yardımcı olur. Gümüş takılarda seçenekler sınırsızdır.


Çok yönlülük sağlar. Gümüş, gri gibi nötr bir renk olarak kabul edildiği için inanılmaz çok yönlüdür. Yani, her kıyafet her tarz ile kolaylıkla uyum sağlayabilir. Diğer metallerle de uyum
sağlayan gümüş takıları birden fazla takıyla da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kaliteli ve Şık Bir Gümüş Takıyı Nereden Alabilirim?


Yukarıda gümüşün tercih edilme sebeplerine yer verdik. Bir önceki makale de ise gümüşün tanımına yer vermiştik. Gümüş hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız. Şimdi bu iki makale ile kaliteli gümüşün tüm özelliklerini öğrenmiş oldunuz. O halde her kullanıcının zevkine hitap edecek çeşitliliğe sahip olan gümüş takı koleksiyonumuza bir göz atmaya ne dersiniz?

Etiketler: Gümüş Takı Çeşitleri, Gümüşün Özellikleri, Gümüş Takının Özellikleri
Nisan 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR