Sonsuzluk Sembolünün Anlamı Nedir?

Sonsuzluk Sembolünün Anlamı Nedir?

Sonsuzluk Sembolünün Anlamı Nedir?


Sonsuzluk sembolü, zarif ve şık görünümünün yanında son derece anlamlı olan sembollerin başında gelir. Sonsuzluk sembolünün, takı modasında ve dövme sanatında gittikçe popülerliği artmakta olup; sevgiyi ifade etmenin en etkili yollarından biri olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle, üzerine isim yazılabilen sonsuzluk figürlü takılar, hissettiği duyguların sonsuzluğunu ifade etmek isteyenlerin sevdiği kişiye hediye edebileceği takı çeşididir.

Peki modası hiçbir zaman geçmeyen ve takı sektöründe her daim favori olan “sekiz” görünümlü bu sembolün ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi? Bu makalede severek kullandığınız ve hediye olarak tercih ettiğiniz bu sembolün ifade ettiği anlamlara yer vermek istiyoruz. Sonsuzluk sembolünün anlamını merak edenler gelin hep birlikte öğrenmeye devam edelim!

Sonsuzluk Nedir? Sonsuzluk Sembolünün Anlamı Nereden Gelmektedir?


Matematik ve fizikte kullanılan sonsuzluk, sınırsız bir şeyi ifade eden bir kavramdır. İngilizce “sonsuzluk” kelimesi, Latince “sınırsızlık” kelimesinden gelmektedir. Sonsuzluğun güzel ve özel anlamı geçmişten bu yana anlaşılmış olup günümüzde de kullanılmaya devam etmektedir.


Sonsuzluk, bir şeyin ömür boyu süreceğini ifade etmek amacıyla yaygın olarak kullanılır. İlk başlarda Antik Yunan tarafından “kurdele” anlamına gelen sonsuzluk işareti, şekil olarak
başlangıcı ve sonu olmayan bükülmüş bir şerit olarak düşünülen yan sekiz rakamı şeklindedir.


Bu sembol anlamlıdır çünkü sembolün herhangi bir yerinden izlemeye başlarsınız ve asla sona ulaşamazsınız. Bu sayede sonsuza kadar sonsuz döngüde devam edersiniz. Sonsuzluk sembolü güçlü bir sevgiyi ve bağlılığı ifade etmenin en etkili yoludur. Bu sembolün anlamı kişiden kişiye değişir. Sevgiyi ifade eden bu sembolün hediye edebilmek için romantik bir ilişki içerisinde olmanız
gerekmez. Bu anlamlı sembol, ailenizze, arkadaşınıza, evladınıza ya da dini yönden inançlarınıza olan manevi aşkı ifade etmek için de kullanılabilir.

Peki Sonsuzluk Sembolünün Manevi Anlamı Nedir?


İlk bakışta “sekiz” rakamını hatırlatan sonsuzluk sembolünün birçok manevi anlamı bulunur. Bunları kısaca özetlemek gerekirse;

Dini anlamda 8 sayısı, inisiyasyonun sayısıdır. Ayrıca, ruhsal bakımdan mutluluk ve cenneti simgeleyen diriliş ve yenilenme ile ilişkilidir. Bunun dışında sonsuzluk sembolü, manevi büyümeyi ifade eden önemli bir anlam içermektedir. Sonsuzluğu simgeleyen bu sembol, kişiler için başka bir farkındalık seviyesi açar.

Sonsuzluk Sembolünün Takı Modasındaki Yeri


Takı modasının başrol oyuncuları, her daim kullanılan ve gün geçtikçe daha popüler olan semboller kullanılarak dizayn edilmiş takılardır. Bu sembollerin başında ise “sonsuzluk”
gelmektedir.


Kolye, bileklik, bilezik, halhal ve küpelerde kullanılan sonsuzluk sembolü takı sektöründe hızlı bir şekilde yol almaya devam etmekte olup, farklı tasarımlarla karşımıza çıkmaktadır. Örneğin, kalp ve sonsuzluk sembolü birlikte kullanılarak dizayn edilmiş bir kolyeyi, sevdiğiniz kişi için güzel anlamlar ifade edecek bir hediye olarak tercih edebilirsiniz. Minik renkli zirkonyum taşlarla süslenmiş bir sonsuzluk kolyesi, sevdiğiniz bir arkadaşınız için ideal bir seçim olabilirken; aşk, love, annem yazılı sonsuzluk modelleri ise karşınızdaki kişiye olan duygularınızı yansıtmanıza yardımcı olmaktadır.


Bileklik ve bileziklerde de sıklıkla karşımıza çıkan sonsuzluk sembolü, hem şık görünümü hem de taşıdığı anlam bakımından doğru bir aksesuar tercihi olacaktır.


Bu makalede sonsuzluk sembolünün ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştık. Şu detayı vurgulamak isteriz. Unutmayın ki, bileğinizde, boynunuzda, kulağınızda ya da parmağınızda taşıyacağınız bir sembolün anlamı ne olursa olsun taşırken size hissettirdiği duygu, hoşnutluk ve enerji de son derece önemlidir.

Etiketler: Takı Sembolleri, Sonsuzluk Sembolü,
Nisan 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR