Yüz Şeklinize Uygun Küpe Seçimi Nasıl Yapılır?

Yüz Şeklinize Uygun Küpe Seçimi Nasıl Yapılır?

YÜZ ŞEKLİNİZE UYGUN KÜPE SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Çekmecenizde duran mücevherlerin düşündüğünüzden daha güzel görünebileceğini hiç merak ettiniz mi? Bunun nedeni yüz şekliniz! Kullanacağınız bir parça yüz şeklinizi tamamlıyor ve dengeliyorsa bu mücevher sizin daha güzel görünmenizi sağlayacaktır.

Takılarınız ile dikkat çekmek istiyorsanız, vücudunuza uygun kıyafetler seçtiğiniz gibi yüzünüze uygun takılar da seçmelisiniz.

Bu blog yazımızda yüz şeklinize uygun takıları seçebilmeniz için bazı püf noktalarına değindik. Küçük detayları uygulayarak umduğunuzdan daha güzel görünebileceğinizi unutmayın!

Oval Şekilli Yüz

Oval yüz, genişliğinden daha uzun olan yüz tipidir. Yüz keskin açılar olmadan yuvarlaktır.

Bu yüz şekline sahip olan kişiler oldukça şanslıdır. Hemen hemen her şekil veya stilde küpe kullanabilirler.

Oval yüzlü olan kişilerin kaçınması gereken en önemli nokta, aşırı uzun tasarımları tercih etmemektir. Uzun tasarımlar yüzün daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Bu da istenilen güzel görünümün ortaya çıkmamasına neden olur.

Oval bir yüz için kümeler halinde küpeler tercih edebilirsiniz. Bunun yanında yüzünüze ışıltı verecek parlak küpeler ile küçük halka küpeler de istediğiniz çekiciliği sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Kare Yüz Şekli

Kare yüz şekli, minimal eğrilere ve köşeli bir çeneye sahip yüz şeklidir. Yüz, uzun olduğu kadar alın, elmacık kemikleri ve çene de yaklaşık olarak aynı eşitliktedir.

Yüz şekliniz kare ise, daha dar bir alın ve çene çizgisi yanılsaması yaratacak takılar tercih edebilirsiniz. Bu sayede yüz hatlarınız daha yumuşatacak ve dengeli görünecektir.

Kare yüz için büyük oval halka küpeler ya da yüze uzunluk katarak yüzün genişliğini daraltan uzun damla küpeler tercih edebilirsiniz.

Yuvarlak Yüz

Yuvarlak şekilli yüz, uzunluğu ve genişliği eşit olan kare şekilli yüze benzer. Ancak aradaki fark, yuvarlak yüzlerin köşeli yüz şekillerine göre daha yumuşak ve kavisli olmasıdır. Bu nedenle, yüzün görünümünü uzatacak stiller seçmek sizin için daha doğru bir seçim olacaktır.

Yuvarlak bir yüze sahipseniz daha dikkat çekici görünmek için ihtiyacınız olan tek şey, uzun ve dikey küpeler tercih etmektir. Örneğin, uzun damlalar, sarkıklar ya da zincirle sallandırılmış şık tasarımları kullanabilirsiniz.

Elmas Şekilli Yüz

Elmas şeklindeki bir yüz, yaklaşık olarak aynı genişlikte olan dar bir alın ve dar bir çene ile karakterize edilir. Elmacık kemikleri yüzün en geniş noktasıdır ve çene genellikle sivridir.

Bu yüz şekline sahipseniz çene hattındaki vurguyu azaltarak alın ile çene arasında dengeli bir görünüm sağlayan tasarımlar tercih edin.

Elmas şeklinde yüz yapısı olan kişilerin kullanacağı halka küpler ve kavisli şekilli uzun küpeler, çene çizginizi yumuşatacağı için harika görünmelerine yardımcı olacaktır.

Umarız mükemmel takı seçme konusunda kendinizi güçlü hissedersiniz ve bu güzel parçaları kullanırken kendinize çok güvenirsiniz!

Etiketler: küpe çeşitleri, çelik küpe çeşitleri, yüz şekline özel küpe seçimi, çelik takının özellikleri
Temmuz 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR